מתכונים כאן ישראל

דֶבְּלָה | בצק עלים, שנשות יהדות לוב נהגו להכין לפורים

דבלה | עלי בצק בדבש | אשר נהגו ונוהגות נשות יוצאות יהדות לוב, להכין לרגל חג פורים.

דבלה | עלי בצק בדבש

דבלה | עלי בצק בדבש | אשר נהגו ונוהגות נשות יוצאות יהדות לוב, להכין לרגל חג פורים.
דבלה | עלי בצק בדבש | אשר נהגו ונוהגות נשות יוצאות יהדות לוב, להכין לרגל חג פורים.

פורים החג היפה והשמח, כבר ממשמש ובא וזה הזמן ממש להתכונן עם חלאוות’ (מגדנות) לחג. כסיפתח, מתכון ל-דבלה (עלי בצק בדבש) אשר נהגו ידעניות הבישול בעולם הלא הן קשישות העדה של יהדות יוצאי לוב, להכין לקראת החג השמח והמקסים. 

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

המתכון להכנת דֶבְּלָה, המובא באדיבות לבלוב‘ – מורשת יהדות לוב, הארגון העולמי של יהודים יוצאי לוב, הינו תאגיד א-פוליטי המהווה עמותת גג פדרטיבית לכל הארגונים של הקהילות היהודיות יוצאות לוב.

█ מתכון דבלה  | עלי בצק בדבש לחג פורים

חומרים לפרח הבצק;

  • 6 ביצים,
  • קמח,
  • 1 כף שמן,
  • שמן לטיגון עמוק,
  • מכונה מיוחדת לרידוד בצק.

אופן הכנת פרח הבצק;

טורפים בקערה הביצים, מוסיפים כל פעם מעט קמח ולשים היטב עד קבלת בצק אחיד מוקשה הנוח לרידוד, קורצים ולשים מהבצק כדורים בגודל אגרוף.

מרדדים כל כדור בצק במכונה המיוחדת לרידוד בצק בשלבים השונים, בכל פעם מהשלב של העובי הגדול ביותר ועד לשלב של העובי הקטן ביותר, עד לקבלת משטח רצועה של בצק דק וארוך וברוחב של כ-12 ס”מ, כאשר למניעת הידבקות מפזרים בכל שלב מעט קמח.

מכל רצועת משטח הבצק שהתקבל חותכים רצועות באורך של כ-50 עד כ-60 ס”מ ומפזרים על שולחן לייבוש עד לטיגון.

כל רצועת בצק מטגנים בשמן עמוק, תוך כדי גלגול, בעזרת מזלג, עד קבלת מעין פרח בצק מגולגל בצבע זהוב. מוציאים ומכניסים למסננת עד לצינונם.

* (לפנים, כאשר לא הייתה מכונה לרידוד הבצק, היו מחלקים הבצק למספר חלקים, מרדדים במערוך על משטח מקומח כל חלק לעלה רחב ודק מאוד. חותכים בסכין רצועות ברוחב של כ 12-10- ס”מ ובאורך של כ- 40 ס”מ ומפזרים על שולחן לייבוש עד הטיגון).

חומרים למי דבש;

  • 1 ק”ג סוכר,
  • 3 כוסות מים,
  • חצי לימון קטן טרי,
  • מעט זאהר (לא חובה),
  • 100 גר’ שומשום קלויים מעט (לקישוט).

אופן הכנת מי הדבש;

מערבבים היטב הסוכר והמים; סוחטים למי הסוכר החצי לימון ומשליכים הקליפה פנימה; מבשלים על להבה בינונית, כ- 20 דקות, עד שהסירופ נהיה סמיך מעט ובצבע זהבהב, ומורידים מן הלהבה.

אופן ההכנה הסופי;

טובלים הדבלה המטוגנת במי הדבש ומכניסים למסננת, מניחים על מגש עם פרגמנט ומפזרים מלמעלה מעט שומשום.

טיפ של הגולשת הגברת רבקה ברדה מהעיר בת ים בדף הפייסבוק; “נראה יפה מאוד. לפני הרדוד במכונה, אני מפזרת קרונפלור שעוזר לפתיחת הבצק הרבה יותר טוב מקמח. הבצק, נפתח דק עם הקונפלור“. 

■ תודה ל-נונה מרי חג’ג’-לילוף לבית פלח-קיש; נונה מלכה חג’ג’-לילוף לבית בן-עטיה תודה לעדנה חג’ג’-לילוף לבית ארץ-קדושה; מלכה צרור לבית חג’ג’-לילוף, תודה למר יעקב חג’ג’ לילוף על שיתוף המתכון!  חג פורים שמח.
Exit mobile version