מתכונים כאן ישראל

גויאבה יתרונות בריאותיים שירחיקו אותך מהרופא

גויאבה יתרונות בריאותיים שירחיקו אותך מביקור אצל הרופא | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

גויאבה

גויאבה היתרונות הבריאותיים שירחיקו אותך מביקור אצל הרופא | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
גויאבה יתרונות בריאותיים שירחיקו אותך מביקור אצל הרופא | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

גויאבה מספרדית Guajava  והשם מדעי שלה: Psidium. רבים מכם אולי טעמה את המרענן ואפילו המגרה, או לפחות ראו או שמעו אודותיה. הגויאבה נפוצה מאוד במדינות באסיה, אבל היא נצרכת ויותר ויותר בעולם המערבי, הגויאבה גדלה בעיקר באיים הקאריביים באמריקה המרכזית ובצפון אמריקה הדרומית. בחלק העולם המערבי, גויאבה נצרכת במיוחד בשל היתרונות הבריאותיים שהתגלו בה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או בטוויטר.

הגויאבה היא פרי עונתי, עגול או בצורת אגס, קליפתה עדינה, ריחה עז, וצבעה נע בין ירוק בהיר, צהוב, או חום מבחוץ כאשר הוא מבשיל. היא נאכלת כפרי (בשל או בשל למחצה) או בצורה של ריבות וג’לי.

לגויאבה, יש “בשר” לבן או אדום, והרבה זרעים קטנים קטנים העטופים בבשר פרי רך ומתוק מאוד. כאשר היא אינה מרוססת בחומר כימי, פירות הגויאבה נגועים לעתים בזחליהם של מספר סוגי עש.

הגויאבה היא סוג של צמח ממשפחת ההדסיים, המונה כ-100 מינים של שיחים טרופיים וסוב-טרופיים ועצים קטנים ובהם: גויאבת התפוח, גויאבת ההר, גויאבת התות, וגויאבת קוסטה ריקה.

זהו פרי נפוץ, הוא מהווה מאגר רב עוצמה של ויטמינים. אם האמרה המסורתית אומרת, כי; “תפוח ביום ירחיק מכם את הרופא (apple a day keeps the doctor away)”. באירופה ובארצות הברית, הביטוי כנראה, השתנה; “כמה גויאבות בעונה, ישמרו אותך מלראות רופא כל השנה“.

בתת היבשת ההודית ובמקומות שבהם גויאבות גדלות, בדרך כלל, נאכלות הגויאבות בשלמותן או מעורבבות במגוון קינוחים. ביבשת אסיה, נטבלות הגויאבות במלח ואבקת שזיפים, או משמשות ב-תה.

גויאבות בשלות משמשות גם בהכנת; ריבות, מרמלדות, ממתקים ומיצים. כמזון, הגויאבות נחשבות בריאות מאוד.

‘גויאבה האדומה’ בריאה יותר | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

גויאבות אדומות מחליפות את העגבניות ברטבים המיועדים בעיקר לאנשים הרגישים לחומציות העגבניות

ה’גויאבה האדומה’ בריאה יותר, בשל האחוז הגבוה של הוויטמינים, הסיבים והערכים התזונתיים. לגוייאבות תכונות בריאותיות נוספות; האדומות שביניהן, לדוגמה, נחשבות יעילות במלחמה במחלות סרטן.

גויאבות אדומות מחליפות במקרים רבים את העגבניות ב-רטבים… המיועדים בעיקר לאנשים הרגישים לחומציות העגבניות.

בין היתרונות הבריאותיים הבולטים של גויאבה נכללים טיפול ב; שלשול, דיזנטריה, עצירות, שיעול, קור, בריאות העור, מאזנת לחץ דם גבוה, ירידה במשקל וצפדינה, מעודדת את המחזור, מורידה סוכר בדם.

הגויאבה עשירה בויטמין C אף יותר מאשר בפרי-הדר. היא עשירה בויטמין A. יש בה סידן, ברזל, זרחן, חומצות אמינו, חלבון, פחמימות, שומן ו-סוכר.

מה שעושה את הגויאבה למיוחדת היא ההגנה על הפרי אשר אינה דורשת שימוש מופרז בחומרי הדברה כימיים, כמו במקרה של; ענבים, תפוחים והשאר מה שקרוי; ‘פירות אקזוטיים’. זהו אחד הפירות הפחות דורשים טיפול והדברה כימיים.

■ לכל חלקי עץ הגויאבה; שורשים, קליפת הגזע, העלים ופרי הבוסר, יתרונות הבריאותיים;

עלי גויאבה, כתושים משמשים לטיפול בפצעים ובהקלה לראומטיזם | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

 אחסון הגויאבה מתאפשר על ידי הקפאה;

■ אופן הכנת הסירופ;

– ניתן לשמור בהקפאה במשך 8 עד 12 חודשים.

◄ להכנת כתבה זו, נעזרנו בעיקר מתוך אתר 123 רפואה ובריאות.

Exit mobile version