מתכונים כאן ישראל

אַרְטִישׁוֹק מבושל עם פטריות | מתכון של מירי חיון באדיבות סולתם

אַרְטִישׁוֹק מבושל עם פטריות | מתכון של מירי חיון באדיבות סולתם
אַרְטִישׁוֹק מבושל עם פטריות | מירי חיון

אַרְטִישׁוֹק מבושל עם פטריות – מתכון חדש של היחצנית ויועצת התקשורת הגב\’ מירי חיון בהשראה של אימא פיבי ויצמן ובאדיבות חברת סולתם (soltam) כלי בית, מטבח ומתנות. על הערך התזונתי של צמח אַרְטִישׁוֹק נרחיב כאן בהמשך, כך גם תוכלו לדעת על פטריות מאכל (Fungi) שהן תוספת מזינה לתזונה מאוזנת. 

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

אַרְטִישׁוֹק מבושל הוא תוספת חמה, אלגנטית, מענגת וטעימה לכל ארוחת ובכלל. צמח הארטישוק משתלב עם כל מנה ואף עומד כמנה צמחונית בפני עצמה. מדובר במתכון ב-רמה קלה ופשוטה להכנה. מספר סועדים 10.

■ מצרכים;

■ אופן ההכנה;

*גַּד השדה (שם מדעי; Coriandrum sativum) הידוע בשמו הערבי כוסברה (כזברה) הינו צמח תבלין.

יתרונות אַרְטִישׁוֹק מבושל;

אַרְטִישׁוֹק (שם עברי; קִנְרָס או חֻרְשָׁף; שם מדעי; Cynara cardunculus; זן: scolymus).

1. ערך תזונתי; ארטישוק הוא מקור טוב ל-סיבים תזונתיים, ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית ו-מינרלים, כמו; אשלגן ומגנזיום. ארטישוק מורתח עוזר לשמור על חומרים מזינים אלה.

2. בריאות מערכת העיכול; תכולת הסיבים הגבוהה בארטישוק, יכולה לקדם עיכול בריא. זה מסייע ב-מניעת עצירות, \”שיפור יציאות\” ותמיכה במעיים בריאים.

3. תמיכת כבד; הארטישוק מכיל תרכובות, כמו; צינרין ו-סילימרין, הידועים כתמיכה ב-בריאות הכבד. ארטישוק מבושל, יכול לסייע ב\’ניקוי רעלים\’ ולקדם את \’תפקוד ה-כבד\’.

4. תכונות נוגדות חמצון; הארטישוק עשיר ב\’נוגדי חמצון\’ המסייעים בהגנה על הגוף מפני עקה חמצונית ו-דלקות. נוגדי חמצון, אלו יכולים לתרום לבריאות ולרווחה הכללית.

5. בריאות הלב; לסיבים ונוגדי החמצון ב-ארטישוק, עשויים להיות השפעה חיובית על בריאות הלב. הם יכולים לעזור ב-הורדת רמות הכולסטרול, לווסת את לחץ הדם ולהפחית את הסיכון למחלות לב.

6. ניהול משקל; הארטישוק המבושל הוא דל בקלוריות ועשיר בסיבים, מה שהופך אותו לבחירה טובה למי שמחפש לנהל את משקלם. תכולת הסיבים עוזרת לך להרגיש שובע לאורך זמן, ומפחיתה חטיפים מיותרים.

זכרו, לצרוך ארטישוק כחלק מתזונה מאוזנת לקבלת תועלת מיטבית.

█ פטריות (שם מדעי: Fungi) למאכל;

הערך הבריאותי של פטריות (שם מדעי: Fungi) מאכל, יכול להשתנות בהתאם לסוג הפטרייה הספציפי. עם זאת, באופן כללי, פטריות מאכל הן תוספת מזינה לתזונה מאוזנת.

הפטריות דלים בקלוריות ובשומן, תוך שהם עשירים בחומרים מזינים חיוניים, כמו; ויטמינים, מינרלים ו-סיבים.

פטריות הן מקור טוב ל-ויטמינים מקבוצת B, כולל; ריבופלבין, ניאצין ו-חומצה פנטותנית. הם מכילים גם מינרלים כמו; אשלגן, נחושת ו-סלניום.

בנוסף, פטריות ידועות בתכונות נוגדות החמצון שלהן, שיכולות לסייע בהגנה מפני נזק לתאים ו-דלקות.

עם זאת, חשוב לציין שבעוד שרוב הפטריות בטוחות לאכילה, ישנן כמה פטריות בר שהן רעילות ויש להימנע מהן אלא אם כן, זוהו על ידי מומחה.

_______

המתכון הובא באמצעות עידן בץ | משרד יחסי ציבור ובאדיבות מירי חיון ובאדיבות המותג סולתם www.Soltam.co.il.

מירי חיון – יחסי ציבור וייעוץ תקשורתי. טלפון נייד; 052-4655115 מייל; mirihayonpr@gmail.com.

Exit mobile version