דברי מאפה ביצים טריות ביצים מבושלות קשות גזרים מבושלים כוס פטרוזיליה קצוצה דק כוס שמיר קצוץ דק כוסות אפונה קפואה כף שטוחה כורכום או פחות. כפות שמן קנולה כפיות מלח קורט פלפל שחור תפוחי אדמה גדולים

פשטידת תפוחי אדמה ביצים וירקות מחאמר בסגנון מרוקאי

תפוחי האדמה הובאו לארץ בסוף המאה ה-19 על ידי פקידי הברון למושבות הראשונות שהוקמו. נמנים בעולם כ-5,000 זנים של תפוחי אדמה. תפוחי אדמה חומים, צהובים, ורודים וסגולים (הקרויים לעתים כחולים). לרוב תוכם לבן או דומה אך במקרים מסוימים עשוי להיות כצבע קליפתם. תפוחי האדמה מספקים פחמימות קלות לעיכול, מינרלים שונים ואף מעט ויטמינים. בפקעות של הצמח משתמשים לבישול, טיגון ולאפייה.
פשטידת תפוחי אדמה ביצים וירקות מחאמר בסגנון מרוקאי
מחאמר בסגנון מרוקאי
הדפס מתכון
פשטידת תפוחי אדמה ביצים וירקות מחאמר בסגנון מרוקאי
ככל שתפוחי האדמה גדולים יותר ניתנים לאחסון לזמן ארוך יותר. זני תפוחי האדמה נבדלים בעמידותם לתהליכי עיבוד שונים: טיגון בישול או אפיה. יש שיחזיקו מעמד בצורה הקרובה למקורית תחת הרתחה, יש שישמרו על צורתם רק באפייה, יש שטעמם משופר כשהם נצלים בתנור, יש שמתאימים לסלטים ויש אשר מתאימים לריסוק לכדי מחית ומספקים מחית אחידה, ללא סיבים או גושים.
פשטידת תפוחי אדמה ביצים וירקות מחאמר בסגנון מרוקאי
זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול 1 שעה
מנות
מרכיבים
  • 5 תפוחי אדמה גדולים
  • 4 גזרים מבושלים חתוכים לקוביות קטנות,
  • 3 ביצים מבושלות קשות חתוכות לקוביות.
  • 1.5 כוסות אפונה קפואה
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ דק
  • 7 ביצים טריות
  • 1.5 כפיות מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כף שטוחה כורכום או פחות.
  • 1.5 כפות שמן קנולה
זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול 1 שעה
מנות
מרכיבים
  • 5 תפוחי אדמה גדולים
  • 4 גזרים מבושלים חתוכים לקוביות קטנות,
  • 3 ביצים מבושלות קשות חתוכות לקוביות.
  • 1.5 כוסות אפונה קפואה
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ דק
  • 7 ביצים טריות
  • 1.5 כפיות מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כף שטוחה כורכום או פחות.
  • 1.5 כפות שמן קנולה
פשטידת תפוחי אדמה ביצים וירקות מחאמר בסגנון מרוקאי
הוראות
  1. לבשל את תפוחי האדמה ( אפשר לבשל יום מראש) ,לקלף, ולמעוך לפירה עם גושים קטנים, את האפונה למדוד בכוס חד פעמית להשרות במים רותחים במשך כ-5 דקות – ולסנן.
  2. לערב באת תפוחי האדמה, האפונה, הגזר, הביצים, השמיר והפטרוזיליה.
  3. לרפד סיר רחב את הסיר בנייר אפייה בסיס ושוליים,למזוג פנימה כ-3 כפות שמן קנולה לנער את הסיר שיצופה בשמן גם בבסיס וגם בשוליים לשים על הגז.
  4. כאשר השמן חם לשפוך את העיסה פנימה וליישר, לטגן כ-10 דקות על אש בינונית עד הזהבה, להקפיד לא לשרוף. לאחר מכן לשפוך מעל 1 כפית שמן ולמרוח, להכניס לתנור לאפייה שחומם מראש ל 170-180 מעלות c° לאפות במשך כ-40 דקות עד אשר הפשטידה זהובה מלמעלה ויציבה.
הערות למתכון

להפוך על צלחת הגשה. ניתן להגיש חמים בטמפרטורת החדר או לאחר צינון במקרר. ניתן לשמור במקרר במשך 3 ימים. בתיאבון!

Topics

Featured