דברי מאפה פורים אבקת אפיה אבקת סוכר (100 גרם) ביצה גרידת לימון מלימון שלם חלמונים חמאה קרה כוסות קמח ללא גלוטן Mix C  של Schär מלח, תמצית וניל

אוזני המן פריכות ללא גלוטן של חברת (Schär) שר

חברת שר (Schär), המובילה באירופה בתחום המוצרים ללא גלוטן, המשווק בישראל באמצעות חברת 'ליב' מגישה לרגל פורים מתכון קל הכנה לאוזני המן ללא גלוטן; השימוש במתכון בקמח ללא גלוטן Mix C של שר, המותאם למוצרי פטיסרי שונים, המבטיח הליך הכנה קצר ופשוט במיוחד. הקמח מועשר בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים. פורים שמח עם "שר".
אוזני המן פריכות ללא גלוטן של חברת שר (Schär) | צילום: | עיבוד צילום: שולי סונגו
אוזני המן ללא גלוטן

לרגל פורים מגישה חברת שר (Schär), בשיתוף דביר בר, בעל הבלוג ללא גלוטן Wheat Out, מתכון חגיגי לאוזני המן טעימות להפליא, סופר פריכות וללא גלוטן. כל ביס יגרום לאוזן ההמן להתפורר בפה גם מבלי ללעוס אותה. השימוש במתכון בקמח ללא גלוטן Mix C של שר, המותאם למוצרי פטיסרי שונים, המבטיח הליך הכנה קצר ופשוט במיוחד. הקמח מועשר בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’מתכונים כאן ישראל | אתר המתכונים של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

הדפס מתכון
אוזני המן פריכות ללא גלוטן של חברת (Schär) שר
אוזני המן פריכות ללא גלוטן של חברת שר (Schär) | צילום: | עיבוד צילום: שולי סונגו
מנות
מרכיבים
  • 2 כוסות כוסות קמח ללא גלוטן Mix C  של Schär או כל קמח ללא גלוטן
  • 1 חבילה אבקת סוכר (100 גרם)
  • 1 כף תמצית וניל
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 150 גרם חמאה קרה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית שטוחה מלח,
מנות
מרכיבים
  • 2 כוסות כוסות קמח ללא גלוטן Mix C  של Schär או כל קמח ללא גלוטן
  • 1 חבילה אבקת סוכר (100 גרם)
  • 1 כף תמצית וניל
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 150 גרם חמאה קרה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית שטוחה מלח,
אוזני המן פריכות ללא גלוטן של חברת שר (Schär) | צילום: | עיבוד צילום: שולי סונגו
הוראות
  1. להכנת הבצק: לקערת מג׳ימיקס (או מיקסר עם וו גיטרה) יש להכניס את הקמח, אבקת הסוכר, גרידת הלימון, אבקת האפייה, המלח ואת החמאה הקרה שהיא חתוכה לקוביות גסות.
  2. לערבב ב-3 לחיצות פולסים במג׳ימיקס (או בערבוב של כדקה על מהירות בינונית במיקסר), לקבלת בצק פירורי. יש לשים לב שלא לעבד את הבצק יותר מדי.
  3. אל הבצק, יש להוסיף את הביצה והחלמונים ואת תמצית הוניל ולערבב שוב אך גם הפעם, מעט מאד, רק עד להטמעת הביצים בבצק. בעזרת כף קיפול מסיליקון לגרד את כל הבצק מהקערה ולגבש אותו לכדי כדור אחיד.
  4. להניח לקירור של שעתיים לפחות במקרר כשהוא עטוף ניילון נצמד. להדליק תנור בטמפרטורה של 180 מעלות.
  5. על נייר אפיה, נפזר קמח ללא גלוטן ליצירת משטח עבודה מקומח (כ- 2 כפות). נניח את הבצק המקורר על המשטח, נפזר עוד קצת (כ-כף) קמח ללא גלוטן ונניח עליו נייר אפיה נוסף.
  6. בעזרת מערוך נשטח את הבצק עד לקבלת בצק דק בעובי של כ-15 מ״מ (לא דק מדי). לאחר רידוד הבצק, יש לפזר עוד כף קמח על המשטח. בעזרת רינג בקוטר 8 ס״מ, יש ליצור עיגולים בבצק המקומח.
  7. בכל מרכז עיגול להניח כפית גדושה במלית הנבחרת. על הידיים להיות מקומחות ולא רטובות. לסגור ולהדק היטב את אוזני ההמן בצורת משולש (שימו לב שאין חורים בקצוות שמהם המלית, יכולה לנזול במהלך האפייה).
  8. את אוזני המן, יש להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. יש להשאיר מרווח של כ-2 ס״מ בין אוזן המן אחת לשנייה. לאפות בתנור במשך רבע שעה בחום של 180 מעלות או עד קבלת צבע זהוב בהיר ואחיד.
  9. עם תום האפייה, נוציא את התבנית לצינון בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה לפחות.
הערות למתכון

חג שמח ובתיאבון!

About the author

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

Topics

Featured